Výstavbou bytov zlikvidujú v Čičave starú rómsku osadu

28.11.2005 Celý región

Čičava/Vranov nad Topľou 28. novembra (TASR) - Výstavbou 25 nových bytov odlišného štandardu sa podarí samospráve zlikvidovať starú rómsku osadu s 300 obyvat...
Čičava/Vranov nad Topľou 28. novembra (TASR) - Výstavbou 25 nových bytov odlišného štandardu sa podarí samospráve zlikvidovať starú rómsku osadu s 300 obyvateľmi v obci Čičava vo Vranovskom okrese.

\"Výstavbou 25 bytových jednotiek sa odstráni tzv. stará rómska osada, chatrče v obci Čičava nebudú. Rozpočtový náklad stavby je 16 miliónov 139 tisíc korún, z toho 20 percent odpracujú budúci nájomníci, čo činí 3 milióny 228 tisíc korún, \" uviedla dnes pre TASR starostka obce Mária Nehilová. Dodala, že prv než s výstavbou bytov začali, s budúcimi nájomníkmi podpísali zmluvy a problémy s ich prácou zatiaľ nezaregistrovali. Byty majú byť ukončené v novembri budúceho roka.
\"V osade vybudujeme aj technickú infraštruktúru, cesty, spevnené plochy, kanalizáciu, osvetlenie, vodojem a pod. , \" doplnila Nehilová. Projekt má byť ukončený do februára budúceho roka. V obci pribudne čistiareň odpadových vôd v nákladmi do 50 miliónov korún, ktorá bude slúžiť ešte ďalším dvom obciam - Michalku a Merníku.
Čičavská samospráva už v minulom období postavila v starej osade 17 bytov spomínaného štandardu. Ďalších 300 Rómov žije v obci s 1008 obyvateľmi v normálnych murovaných domoch v novej osade.
 

Vyberte región

mark